Backstage24.gr
Γεύσεις

Κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας

Λαχταριστά κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας για τον καφέ σας και όχι μόνο!

Υλικά

70 γραμ. άχνη ζάχαρη
100 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
100 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
50 γραμ. τσίπουρο
50 γραμ. κονιάκ
1 κ.γλ. κοφτό κανέλα σκόνη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη
300 γραμ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας, βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη. Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά. Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε.

Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αυγά. Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

paraskevi.eustathiou

5+1 Συμβουλές για υπέροχα βαμμένα αυγά!

paraskevi.eustathiou

Ινδικά κεφτεδάκια

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου