Backstage24.gr
Γεύσεις

Κρέμα καραμελέ με καρύδα

Φανταστική κρέμα καραμελέ με flakes καρύδας, που θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ
400 ml ζαχαρούχο γάλα

400 ml γάλα καρύδας, συμπυκνωμένο

370 ml γάλα καρύδας, άγλυκο

60 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

25 γρ. flakes καρύδας

3 αυγά, large

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ. αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία καραμέλα.

Κατόπιν, αδειάζουμε την καραμέλα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Μόλις κρυώσει, τυλίγουμε ολόκληρη τη φόρμα με μεμβράνη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα καρύδας, το ζαχαρούχο γάλα, το άγλυκο γάλα καρύδας, τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία λεία κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη, αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω από την καραμέλα.

Έπειτα, μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί φούρνου, το οποίο γεμίζουμε μέχρι τη μέση της φόρμας με βραστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, βγάζουμε τη φόρμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Ύστερα, μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 ώρες, ώστε να σφί
ξει.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τα flakes καρύδας και τα καβουρίζουμε για 1-2 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν κρυώσει, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο και σερβίρουμε με τα καβουρδισμένα flakes καρύδας.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related posts

Caesar salad με βραστό κοτόπουλο και κέιλ

editor

Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

editor

Mont Blanc με τζίντζερ και κάστανα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live