Backstage24.gr
Γεύσεις

Λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλου BBQ (BINTEO)

Ένα απολαυστικό “δώρο” για τα μικρά παιδιά!

ΥΛΙΚΑ

720 γρ. φτερούγες κοτόπουλο MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1/2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. σκόνη κάρυ
1/2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαζάκι. Δηλαδή το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, την σκόνη κάρυ, το κύμινο, το σκόρδο, την μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και την πικάντικη μουστάρδα. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε για λίγο να γίνουν σαν κρέμα.
Βάζουμε τις φτερούγες σε μεγάλη σακούλα τροφίμων. Περιχύνουμε μέσα τη μαρινάδα. Δένουμε τη σακούλα ή κουνάμε καλά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
Αφήνουμε να μαριναριστούν το λιγότερο για 12 ώρες πάντα στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ μείνει η μαρινάδα τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Αναποδογυρίζουμε τη σακούλα με τη μαρινάτα αρκετές φορές.
Την επόμενη μέρα αφήνουμε τις φτερούγες εκτός ψυγείου για 30 λεπτά πριν το ψήσουμε. Αφαιρούμε τη μαρινάτα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο σχαροτήγανομέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

 

Related posts

Σεξ: Ποιες τροφές σε “εκτοξεύουν” στο peak των επιδόσεων σου;

Γιάννης Μαυρίδης

Μακαρονάδα με ντοματίνια και τυρί κρέμα

Γιάννης Μαυρίδης

Μπουγάτσα με κρέμα λεμονιού

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live