Gossipstory.gr
Γεύσεις

Λεμονάτες πατάτες λαδορίγανη με μουστάρδα

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας αφού θα τις καταναλώσουμε με τη φλούδα τους. Προηγουμένως πρέπει να τις τρίψουμε και να τις πλύνουμε πάρα πολύ καλά.

Υλικα

1½ κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας)
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θρούμπι ή θυμάρι
1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ζουμερά λεμόνια(το χυμό)
1 ζουμερό πορτοκάλι(το χυμό)
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Διαλέγουμε μικρές πατατούλες νέας σοδειάς. Θα τις πλύνουμε σχολαστικά και θα τρίψουμε καλά τη φλούδα τους γιατί θα μαγειρευτούν με αυτή. Τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ζωμό (ή νερό), ολόκληρο το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τις ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε γύρω από το χείλος του ταψιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ μέχρι να μελώσουν μέχρι μέσα και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Σπανακόπιτα

editor

Πίτσα με πανεύκολο ζυμάρι και 4 τυριά

editor

Κέικ σοκολάτας με πραλίνα και γλάσο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live