Backstage24.gr
Γεύσεις

Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια

Αφράτα κεκάκια για το πρωινό μας, για ένα σνακ στο γραφείο ή για κέρασμα με τον καφέ.

Υλικά

3 τεμ. Αυγά
250 γρ. Άχνη ζάχαρη
125 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
1/2 τεμ. Λεμόνι , το ξύσμα του
220 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις , κοσκινισμένο
100 γρ. Σταφύλια μαύρα
100 γρ. Σταφύλια άσπρα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι, το ξύσμα και, στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφιν ή σε καραμελόχαρτα. Αν δεν διαθέτουμε, θα βρούμε στο σουπερμάρκετ ατομικά αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης. Τοποθετούμε από πάνω τα σταφύλια, κομμένα στα δύο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 30 λεπτά.

TIP
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα σε μία ενιαία φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα μάφιν με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού. Ταιριάζει πολύ το σιρόπι τριαντάφυλλο.
Aντί για σταφύλια μπορούμε να βάλουμε άλλα φρούτα, ακόμα και ξερά.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Νηστίσιμα φιλετάκια μπακαλιάρου σε σάλτσα!

paraskevi.eustathiou

Λαχταριστά pancakes!

paraskevi.eustathiou

Feteer- Αλμυρή μπουγάτσα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου