Backstage24.gr
Γεύσεις

Μαγειρίτσα

Μπορείτε να την συνδυάσετε και με συκωτάκια κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσια συκωταριά
500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι, γλασέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο + extra για το σερβίρισμα
1+½ lt ζωμό βοδινού
50 ml ελαιόλαδο
3 κρόκους αυγού
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομματάκια, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά.
Αφού τα σοτάρουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό βοδινού και τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, ρίχνοντας το ρύζι και τον άνηθο 20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού. Αφού μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο: Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε τη μαγειρίτσα στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Μαρμελάδα με μανταρίνια

supervisor

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

supervisor

Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live