Backstage24.gr
Γεύσεις

Μαρμελάδα μπανάνα, πορτοκάλι, σοκολάτα στη χύτρα ταχύτητας

Υπέροχη συνταγή για το πρωινό σου γεύμα!

Υλικά

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. χυμό πορτοκάλι, σουρωμένο
1 στικ κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
2 πορτοκάλια
1 κιλό μπανάνες
100 γρ. νερό
300 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

κρουασάν βουτύρου

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στη χύτρα τη ζάχαρη, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την κανέλα και τον χυμό από το λεμόνι.
Κόβουμε τα πορτοκάλια και τις μπανάνες σε φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
Προσθέτουμε το νερό και μεταφέρουμε τη χύτρα στη φωτιά.
Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μόλις φύγει όλος ο ατμός ανοίγουμε το καπάκι.
Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, μεταφέρουμε σε βαζάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τα κρουασάν εγκάρσια, απλώνουμε από 1-2 κ.σ. από τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Πέννες με τόνο, κάπαρη και άνηθο

paraskevi.eustathiou

Moelleux με σοκολάτα και καφέ

paraskevi.eustathiou

Φασολάκια

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου