Backstage24.gr
Επικαιρότητα

Μεγάλη «καμπάνα κινδύνου» για τα φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό

Κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης Τύπου από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει έντονη κυβερνητική ανησυχία για την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εποπτεύσει την τήρηση των μέτρων «για να αποκαλυφθούν οι επιπόλαιοι» και είπε ότι «θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει η προσπάθεια εγρήγορσης, και θα δούμε μετά εάν και τι άλλα μέτρα θα πάρουμε».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα από το σύστημα των στοχευμένων ελέγχων που γίνονται στις πύλες της χώρας, τονίζοντας ότι από τα 31.169 τεστ που έγιναν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας από την 1η έως τις 6 Ιουλίου 2020 εντοπίστηκαν 100 θετικά, δηλαδή μόλις το 0,3%. «Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη», σημείωσε και τόνισε ότι «τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισαγωγή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα, ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων».

Στη συνεχεία σημείωσε πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό».

«Είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Ας μην του κάνουμε τη χάρη. Είναι απολύτως απαραίτητο, ιδίως τώρα που έχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί η κοινωνική και επαγγελματική ζωή, τώρα που λόγω καλοκαιριού έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις μας σε διάφορες περιοχές της χώρας, τώρα που έχουν ξεκινήσει διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, επαναλαμβάνω, είναι απολύτως απαραίτητο να είμαστε διπλά προσεκτικοί!», συνέχισε και τόνισε τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως«τα πρόστιμα για παραβάσεις είναι αυστηρά. Σε μια περίοδο δυσπραγίας, μάλιστα, γίνονται πιο αυστηρά.

Είναι όμως στο χέρι όλων των επαγγελματιών και των εργαζομένων να τα αποφύγουν. Τηρώντας τους κανόνες. Που είναι κοινοί για όλους.

Βαριά είναι τα πρόστιμα, για παράδειγμα, και για τους επιβάτες στα μέσα μεταφοράς, όχι μόνο στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και στις λοιπές χερσαίες, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές.

Θα είναι όμως πολλαπλάσιο το οικονομικό κόστος αν επιτρέψουμε να αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού, να γεμίσουν τα νοσοκομεία μας και να κινδυνεύσουμε να χάσουμε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες που αναμένεται να δώσουν ανάσα στις τουριστικές περιοχές.

Και θα είναι εγκληματικό εάν, από επιπολαιότητα, αφεθούμε να χαλαρώσουμε θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αγαπημένων μας προσώπων. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε».

Related posts

Άνταμ Σίλβερ: Αποκαλύπτει για το NBA

editor

Χρήστος Φερεντίνος: Αποστομωτική απάντηση στους αντιεμβολιαστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Μαυρίδης

Επίθεση με βιτριόλι: Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του βίντεο με την γυναίκα με τα μαύρα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live