Backstage24.gr
Γεύσεις

Μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο

Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι πιπεράτο, εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις του καλού κρέατος και όχι μόνο!

Υλικά

3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα (220-250 γραμ. τo καθένα)
1/3 φλ. κονιάκ
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
αλάτι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι, πασπαλίζουμε πρώτα τα φιλέτα από τη μία μεριά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄.

Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει. Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.

Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος. Αφήνουμε για 1΄να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μια κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.

Προσθέτουμε την κρέμα και το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά. Αλατίζουμε.

Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε). Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.

Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

paraskevi.eustathiou

Ένα διαφορετικό μπριάμ με σως γιαουρτιού

supervisor

Κοντοσούβλι στο φούρνο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου