Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπάρες με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι

Φτιάξετε ένα υγιεινό και λαχταριστό σνακ που μπορείτε να το γευτείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! 

Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη καστανή
4 κ.σ. μέλι
350 γρ. βρόμη
50 γρ. ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
ξύσμα, από 2 πορτοκάλια και έξτρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μεσαίο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να λιώσουν . Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μειγμα μας σε μία φόρμα τετράγωνη 20 εκ. που την έχουμε στρώσει με βρεμένη λαδόκολλα που την έχουμε λαδώσει , και πιέζουμε λιγάκι με το χέρι μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει , με ένα κουτάλι ξεκολλάμε το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας.
Μόλις κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω αν θέλουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Κρύο σουφλέ με λεμόνι

editor

Pizza Μπακλαβάς: Πίτσα με φύλλο κρούστας!

Αναστάσης Δαφνής

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live