Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπασμπούσα

Το αιγυπτιακό σάμαλι περιέχει γάλα και είναι πιο αφράτο από το δικό μας. Περιέχει και λίγο βούτυρο για έξτρα άρωμα.

Υλικά

350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές)
αμύγδαλα ολόκληρα για την επιφάνεια

Σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
1 τεμ. λεμόνι (ο χυμός του και λίγο από το ξύσμα του)

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30 x 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με το χέρι και το χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 1 ώρα, στο πιο χαμηλό ράφι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι

Αφού κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε κατά μέρος τουλάχιστον για 5-6 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Με τα σιρόπια υγείας Worts αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής

Αναστάσης Δαφνής

‘Πλούσια’ τονοσαλάτα

supervisor

Δείτε πως ονομάζεται το ελληνικό προσούτο!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου