Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Λιώνουν στο στόμα!

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη

1/2 πιπεριά κίτρινη
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι
πιπέρι

150 γρ. ψωμί για τοστ
1/4 ματσάκι δυόσμο

1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό
500 γρ. κιμά γαλοπούλας

Για τη γαρνιτούρα

600 γρ. ρύζι κίτρινο, με πιπεριές
100 γρ. νερό, βραστό

1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
θυμάρι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπιφτέκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των λαχανικών, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

Τοποθετούμε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με το ρύζι, το γιαούρτι, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Πηγή:akispetreztikis.com

Related posts

Μπατζίνα με κολοκύθι

editor

Φτιάξτε τη δική σας λαγάνα!

editor

Κέικ ψυγείου χωρίς ψήσιμο, με ζαχαρούχο γάλα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live