Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπιφτέκια γεμιστά με τομάτα και φέτα

Όλοι αγαπούν τα μπιφτέκια πόσο μάλλον τα γεμιστά με φέτα και ντομάτα!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
10 φύλλα δυόσμου
5 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα του
1 κρεμμύδι, μεγάλο
1 σκ. σκόρδο
20 γρ. ούζο
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό, μέτριο
αλάτι
πιπέρι

Για τη γέμιση

200 γρ. φέτα
2 ντομάτες
2 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

κέτσαπ
μουστάρδα
γλυκοπατάτα, σε τσιπς

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το κρεμμύδι μας το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ούζο, τον δυόσμο, το θυμάρι, τη γαλέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και προσθέτουμε μετά και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Μόλις λοιπόν είναι έτοιμος ο κιμάς μας αρχίζουμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια. Παίρνουμε μία ποσότητα κιμά και αρχίζουμε να την ανοίγουμε σε κύκλους διαμέτρου 10 εκ. και ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής.
Ετοιμάζουμε άλλον έναν κύκλο και απλώνουμε πάλι στην ίδια διάμετρο και επιφάνεια.
Κόβουμε την τομάτα σε λεπτές κάθετες φέτες και τρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ.
Βάζουμε πάνω από τα μπιφτέκια από μία φέτα τομάτα.
Μετά βάζουμε από λίγη τριμμένη φέτα.
Μετά βάζουμε από λίγη ρίγανη.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Έπειτα σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπιφτέκια και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.
Τους δίνουμε χρώμα στο γκριλ και από τις 2 πλευρές για 2 λεπτά.
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 8-10 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με κέτσαπ, μουστάρδα και τσιπς γλυκοπατάτας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Σουφλέ μελιτζάνας

paraskevi.eustathiou

9 πρωτότυποι & δροσεροί τρόποι για κόψετε ωραία το καρπούζι -(video)

Αναστάσης Δαφνής

Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυριά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου