Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με γραβιέρα

Τηγανητά μπουρεκάκια με μελιτζάνα & γραβιέρα, μία μερακλίδικη συνταγή που θα αγαπήσετε από την πρώτη μπουκιά!

ΥΛΙΚΑ
10 φύλλα κρούστας

3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση κι οριζόντια

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

70 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

300 ml γάλα, πλήρες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

Μόλις είναι έτοιμο, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει.

Αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός προσέχοντας να μην κολλήσει στην κατσαρόλα κι έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να μην κάνει σβόλους η μπεσαμέλ.

Κατόπιν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ύστερα, στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τα καρύδια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για τη γέμιση και μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Αμέσως μετά, απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας με την μικρότερη πλευρά του να κοιτάει εμάς και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Το καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε 4 ίσα, ορθογώνια κομμάτια.
Έπειτα, τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση πάνω στα φύλλα, τα τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα και αλείφουμε με νερό τις άκρες τους, ώστε να κλείσουν καλά τα μπουρεκάκια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Τέλος, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα μπουρεκάκια με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, ώστε να στραγγίσουν κι έπειτα, σερβίρουμε

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Φιλετάκια κοτόπουλου με φρέσκια κρέμα

supervisor

Νέα συνεργασία της Β.Σ.Καρούλιας με την Μικροζυθοποιία SEPTEM

Αναστάσης Δαφνής

Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live