Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπουτάκια κοτόπουλου με σόγια και μέλι

Υλικά

1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
3 κτς λάδι
1/2 κτς τριμμένο τζίντζερ
5 κτς μέλι
3 κτς σόγια σως
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Αλάτι, πιπέρι
Κρεμμύδι φρέσκο
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τζίντζερ, μέλι, σόγια, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C.
Τοποθετήστε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψάκι και ψήστε τα για 35-40’ ή ως ότου ροδίσουν. Γυρίστε το κοτόπουλο τακτικά, με αυτό τον τρόπο διατηρεί τους χυμούς του και παραμένει τρυφερό. Στο τέλος ψήστε για 5’ σε υψηλή θερμοκρασία το κοτόπουλο σε κάθε πλευρά για να κάνει ωραία κρούστα.
Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Σαλάτα με κινόα

supervisor

Απολαυστική αυγόπιτα

Γιάννης Μαυρίδης

Αλμυρά healthy pancakes με σολομό

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live