Backstage24.gr
Γεύσεις

Ομελέτα με κοτόπουλο

Ένα χορταστικό πρωινό!

Συστατικά

3 αβγά, μέτρια
αλάτι

πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
1 κ.γ. φύλλα θυμαριού

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

θυμάρι
ρόκα baby
ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.

Μόλις αρχίσει το ελαιόλαδο να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αβγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσοχή! Δεν γυρνάμε την ομελέτα. Με μια ξύλινη σπάτουλα παίρνουμε το μείγμα από την περιφέρεια της ομελέτα και το φέρνουμε προς το κέντρο της.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.
Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το θυμάρι.

Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε στο κέντρο το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το θυμάρι και τη μισή παρμεζάνα.

Παίρνουμε το τηγάνι, ακουμπάμε την άκρη του πάνω στο πιάτο, και με το χέρι μας γυρνάμε τη μια άκρη της ομελέτας προς τα μέσα ώστε να ρολάρει και να πέσει στο πιάτο.

Πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Πηγή:akispetretzikis.gr

Related posts

Ήρθε η ώρα της αμαρτίας: Φτιάξε λαχταριστά cookies με γέμιση nutella

Αναστάσης Δαφνής

Ζουμερός γύρος κοτόπουλο

Γιάννης Μαυρίδης

Έρχεται το “Buffalo Wings & Rings”, η διάσημη αμερικάνικη αλυσίδα casual dining!

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live