Backstage24.gr
Γεύσεις

Πέννες με τόνο, κάπαρη και άνηθο

Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο!

Υλικά

300 γρ. πέννες
1 κονσέρβα τόνο
50 γρ. καλαμπόκι
50 γρ. κάπαρη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
40 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες για όσο αναγράφει η συσκευασία (η κάθε μάρκα διαφέρει), σουρώνουμε και κρατάμε 80 γρ περίπου από το νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές. Σοτάρουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το καλαμπόκι, την κάπαρη και ρίχνουμε το νερό που έχουμε κρατήσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται υγρό προσθέτουμε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε αν χρειαστεί.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Παστίτσιο με μανιτάρια, μελιτζάνες και κιμά

paraskevi.eustathiou

Ριζότο με μανιτάρια

paraskevi.eustathiou

Πίτσα καλτσόνε

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου