Backstage24.gr
Γεύσεις

Πέννες ογκρατέν με αλλαντικά και Philadelphia

Λαχταριστές κρεμώδεις πέννες ογκρατέν με αλλαντικά και φυσικά με το αγαπημένο μας τυρί κρέμα Philadelphia που θα δίνει στο φαγητό μας υπέροχη γεύση!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500γρ. πέννες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 150γρ. μπέικον
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 150 καπνιστό μπούτι χοιρινό
  • 150γρ. λουκάνικο Φρανκφρούτης
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα με Philadelphia:

  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 300γρ. Philadelphia
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι, πιπέρι

Για το γκραντινάρισμα:

  • 150γρ. γραβιέρα
  • 1 κ.τ.σ φρυγανιά

Για το ταψί:

  • Βούτυρο
  • Φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι λέει η συσκευασία μας, τις κρυώνουμε κάτω από νερό και ραντίζουμε με λίγο λάδι.

Για την κρέμα Philadelphia:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει. ‘Οταν κοχλάσει βγάζουμε απ’ την φωτιά, προσθέτουμε το Philadelphia, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, την πιπεριά και το λουκάνικο να σοταριστούν κι αυτά λίγο.
  6. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε την φωτιά.

Σύνθεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πέννες, την κρέμα Philadelphia, τα αλλαντικά που έχουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα πυρέξ βάζουμε βούτυρο και λίγο φρυγανιά (αυτό βοηθάει ώστε να βγει ολόκληρο το κομμάτι μας όταν κόψουμε).
  3. Μεταφέρουμε τις πέννες στο πυρέξ και βάζουμε την τριμμένη γραβιέρα απο πάνω και φρυγανιά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Βαρένικα

supervisor

Vegan pancakes

Γιάννης Μαυρίδης

Μπριζολάκια χοιρινά στο τηγάνι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live