Πως να αντισταθεί κανείς;
ΥΛΙΚΑ
Για την καραμέλα:
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
Για το παγωτό:
600 ml κρέμα γάλακτος
400 ml ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. κομμένα snickers σε κομμάτια
100 γρ. χοντροκομμένα πίνατς
50 ml λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα:
Λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και σιγά-σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς αφού πρώτα γίνει μία σκούρα καραμέλα.
Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 8 – 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα να κρυώσει τελείως.
Για το παγωτό:
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Προσέχουμε να μην παραχτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε μέσα την καραμέλα, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ρίχνουμε μέσα τα snickers, τα πίνατς και ανακατεύουμε εκ νέου.
Αδειάζουμε το μείγμα μόλις είναι έτοιμο σε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ 30 x 15 εκ. και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά ( προσέχουμε να μην κάνουμε όλο το μείγμα σοκολατένιο ), καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στη κατάψυξη για 6 ώρες. Τις πρώτες 2 ώρες, κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε το μείγμα.
Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Πηγή: giorgostsoulis.com