Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πατατόπιτα σε ζύμη ψωμιού

Πατατόπιτα σε ζύμη ψωμιού, μια συνταγή που μπορεί να γίνει και από leftovers, κατάλληλο ορεκτικό για παιδιά και για ενήλικες, με όμορφες γεύσεις.

Για τη ζύμη:

500 γρ. σκληρό αλεύρι

300 ml χλιαρό νερό

7 γρ. ξερή μαγιά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

500 γρ. βρασμένες πατάτες

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

400 γρ. κομμένο ζαμπόν σε κυβάκια

150 γρ. τριμμένο τυρί gouda

150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια

½ ψιλοκομμένο μάτσο μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο\

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.

Για τη ζύμη:

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις ξεκινήσει το ζυμάρι να ομογενοποιείται ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο και μαλακό. Σε περίπτωση που το ζυμάρι μας βγαίνει πολύ σκληρό προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ και μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι, το ρίχνουμε μέσα, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 με 1,5 ώρα.

Για τη γέμιση: Αδειάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες, το γιαούρτι, τα τυριά, το μαϊντανό, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμύδια, και φορώντας γάντια μιας χρήσεως, ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ., το λαδώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις, το ψωμί φουσκώσει, το χωρίζουμε στη μέση, παίρνουμε το ένα ζυμάρι, το τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και με έναν πλάστη, το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 26 εκ..

Το τοποθετούμε πάνω από το ταψί ώστε να προεξέχει ελάχιστα, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι στο ίδιο μέγεθος.

Τοποθετούμε από πάνω , κλείνουμε καλά τις άκρες προς τα μέσα, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε και σερβίρουμε

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Banoffee με σιρόπι σοκολάτας Violife

Γιάννης Μαυρίδης

Μους σοκολάτας με μήλα

editor

Σουφλέ με κιμά και ψωμί

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live