Backstage24.gr
Γεύσεις

Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες σoτέ

Απολαυστικό οικογενειακό γεύμα!

Συστατικά για τα παϊδάκια κοτόπουλο

1 κοτόπουλο(1,5kg περίπου) κομμένα στα 16 κομμάτια
1 κ.τ.σ μουστάρδα
100 ml λευκό κρασί
1 κ.τ.σ γιαούρτι
3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ ρίγανη
χυμό από 1 ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή

Για τις πατάτες

5 μέτριες πατάτες
100 γρ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
μαιντανό, πάπρικα

Η συνταγή για τα παϊδάκια κοτόπουλο

Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας μας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο μας μέσα και ανακατεύουμε καλά.
Πρέπει να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις.
Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο με νερό και ακουμπάμε τα παιδάκια πάνω στην σχάρα, για να πέσει το λίπος στο νερό.

Το ψήνουμε έτσι ώστε να περνάει ο αέρας από παντού και να ψηθούν ομοιόμορφα, ενώ αν τα ακουμπήσουμε στο ταψί από κάτω θα είναι σαν βραστά.

Ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά, σύνολο 30 λεπτά.
Ανά περιόδους τα περνάμε με ένα πινέλο με την μαρινάδα.
Τα σερβίρουμε με πατάτες σωτέ ή σαλάτα.

Για τις πατάτες

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους κατά το ήμισυ, δεν πρέπει να τις βράσουμε τελείως για να μην σπάσουν. Έπειτα τις κόβουμε στην μέση και μετά κυδωνάτες.
Αλατίζουμε τις πατάτες και σοτάρουμε στο τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά, αν θέλουμε προσθέτουμε σκόρδο και θυμάρι για επιπλέον γεύση.
Όταν πάρουν χρώμα τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά, μην τις ανακινείτε πολύ γιατί θα σπάσουν

 

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Σαλάτα παντζάρι-πορτοκάλι με φέτα και καρύδια

supervisor

Πασχαλινά κουλουράκια

Γιάννης Μαυρίδης

Χορταστικό κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live