Backstage24.gr
Γεύσεις

Πιτάκια γεμιστά με πραλίνα και μπανάνα

Εύκολα, γρήγορα, γευστικά με την πραλίνα να λιώνει στο στόμα σας. 

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα, πραλίνα

60 γρ. ζάχαρη, άχνη

2 φύλλα σφολιάτας

1-2 κ.σ. νερό

1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες

1 αυγό, κρόκος, αραιωμένο με νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.

Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 κομμάτια από πάνω προς τα κάτω και ύστερα στη μέση.

2Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα τα 8 κομμάτια.
3Βάζουμε στα 4 κομμάτια από τα 8, λίγη πραλίνα και ακριβώς από πάνω λίγα κομμάτια μπανάνας.
4Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι, τα 4 φύλλα που έχουν γέμιση, στην επιφάνεια όμως που δεν έχουν γέμιση (γύρω-γύρω από την πραλίνα και τη μπανάνα). Παίρνουμε τα 4 φύλλα που δεν έχουν γέμιση και τα βάζουμε πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση.Τα τοποθετούμε καλά και πατάμε εξίσου καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
5Αλείφουμε με τον κρόκο και από πάνω τα φύλλα με τα οποία καπακώσαμε και ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
6Σε ένα μπολ αδειάζουμε, την άχνη, το νερό και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και σερβίρουμε από πάνω από τα πιτάκια.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Καραμελωμένος σολομός

editor

Γαριδομακαρονάδα

Γιάννης Μαυρίδης

Κορμός σοκολάτας

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live