Backstage24.gr
Γεύσεις

Προφιτερόλ με χλιαρή σος

Θα το λατρέψετε!

Γέμιση
350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

80 γρ. ζάχαρη

1 τεμ. αυγό
3 τεμ. κρόκοι αβγών

50 γρ. αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις
1 κλωναράκι βανίλιας σκισμένο κατά μήκος στη μέση

Σος

250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
60 γρ. βούτυρο αγελάδας

Σου
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το αλεύρι Κέικ Φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά. Κατεβάζουμε το μείγμα από την εστία, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το μεταφέρουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, προσθέτοντας ένα-ένα τα αβγά, μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη.

Βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και με άλλο κουταλάκι τη σπρώχνουμε πάνω στη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο σχηματίζοντας σου με διάμετρο 2-2,5 εκ. και αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικές ώρες.

Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το αβγό και τους κρόκους.

Λίγο πριν βράσει το γάλα, χύνουμε το ⅓ στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά έως ότου η κρέμα πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.

Την αποσύρουμε, τη βάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της.

Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο (περίπου 4 ώρες). Κατόπιν αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ, ώστε να αφρατέψει.

Σερβίρισμα & σος
Τοποθετούμε το γάλα στη φωτιά. Όταν ξεκινήσει να φουσκώνει, ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε διαρκώς, ώσπου να λιώσει και να αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Τρυπάμε τα σου στο κάτω μέρος και τα γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα κορνέ. Τα μοιράζουμε σε πιάτα, μπολ ή ποτήρια και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σος.

 

Πηγή:steliosparliaros.gr

Related posts

Τούρτα με κρέπες

editor

Εύκολες τηγανίτες ή aladiki

Αναστάσης Δαφνής

Τούρτα σοκολάτα με γιαούρτι

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live