Backstage24.gr
Γεύσεις

Προφιτερόλ

Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε!

Υλικά:

Για τη ζύμη σου

150 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο

150 γραμ. νερό
2 πρέζες αλάτι

50 γραµ. βούτυρο
3 αυγά μεγάλα

Για την κρέμα πατισερί

250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος

80 γραμ. ζάχαρη
1 μπαστούνι βανίλιας
1 αυγό

3 κρόκους αυγών
20 γραμ. κορν φλάουρ

20 γραμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα γάλακτος
300 γραµ. σοκολάτα 60%
150 γραµ. γάλα φρέσκο

150 κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
50 γραµ. βούτυρο

30 ml ρούμι
λικέρ σοκολάτα ή κονιακ

σαντιγί προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Η επαγγελματική συνταγή προφιτερόλ απαιτεί τις εξής παρασκευές: σουδάκια, κρέμα πατισερί, κρέμα σοκολάτα γάλακτος στο τελείωμα κι έτσι θα έχεις προφιτερόλ σαν ζαχαροπλαστείου. Συνταγή αξεπέραστη!

Για τα σουδάκια
Πρώτα θα φτιάξουμε σου για προφιτερόλ. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μάθε όλα τα μυστικά για τέλεια ζύμη σου εδώ.

Για τα σουδάκια βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τότε, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, έντονο ανακάτεμα, να ομογενοποιηθεί η ζύμη για σου.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα τη ζύμη, μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης απαλή, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να στεγνώσει ελαφρά, για 2′ περίπου.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τη ζύμη σου από τη φωτιά. Αφήνουμε τη ζύμη στον πάγκο για περίπου 5′ να κρυώσει ελαφρά.

Βάζουμε την χλιαρή ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το φτερό (εξάρτημα ανάδευσης) χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τη ζύμη για 2-3′ περίπου να κρυώσει κι άλλο και να πέσει η θερμοκρασία της.
Δυναμώνουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό περιμένουμε να ομογενοποιηθεί σωστά πριν ρίξουμε το επόμενο.

Γεμίζουμε με την μαλακή κολλώδη ζύμη ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε στη μύτη του κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνες.

Τα σουδάκια είναι πολλά, θα χρησιμοποιήσετε όσα χρειάζεστε και τα υπόλοιπα θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για πολλές εβδομάδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.

Κόβουμε τα σουδάκια στο ταψί σχηματίζοντας μπαλίτσες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού.
Αφήνουμε κενό ανάμεσα στα σου, 2-3 εκατοστά, γιατί φουσκώνουν.

Ψήνουμε τα σου σε δυνατή θερμοκρασία στην αρχή για 9-10′ να πάρουν γρήγορα όγκο.
Μετά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35′ περίπου, ανάλογα το μέγεθος τους, μέχρι να ροδίσουν, να ψηθούν σωστά μέχρι μέσα και να στεγνώσει η καρδιά τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Τρυπάμε τα σουδάκια από την κάτω πλευρά (βάση) και τα γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί.

 

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Grasidi: Στην Κωνσταντινούπολη το νέο μέρος για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια

editor

Gingerbread cookies

editor

Σίζαρ (ceaser) γιαουρτιού με λίγα λιπάρα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live