Backstage24.gr
Γεύσεις

Ριγκατόνι στο φούρνο

Ένα απολαυστικό “δώρο” για τους μικρούς μας φίλους -και όχι μόνο-!

Υλικά
5-6 μερίδες
1 πακέτο ριγκατόνι

10 φέτες μπέικον
10 φέτες πάριζα

Τριμμένο τυρί regato
1 ώριμη ντομάτα

1 κονσέρβα κονκασέ
2 κύβους της αρεσκείας σας 

1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι κρασί (κόκκινο)
Πιπέρι
Κανέλα

200 γρ. Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βράζουμε με τους κύβους και σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.
Βράστε τα 2-3 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στο πακέτο.

Χτυπάμε στο multi την ντομάτα με τα κονκασέ προσθέτοντας λίγο αλάτι πιπέρι και κανέλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

Σε ενα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά μας.
Πλένουμε και σουρώνουμε τα μανιτάρια.

Μολις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμυδι και τα μανιτάρια και σωταρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε και τα αλλαντικά μας, λίγο πιπέρι και κανέλα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να μην κολλήσουν.

Σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε ανακατεύοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα και τα κονκασέ και λίγο από το τριμμένο τυρί.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρει μια βράση η ντομάτα να ψηθεί.
Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε στο πυρέξ την σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ρίχνουμε τις δυο κρέμες γάλακτος και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Βάζουμε στον φούρνο για κανένα 20λεπτο.

Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό!

 

Πηγή:cookpad.gr

Related posts

Μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα

editor

Γαρίδες τυλιχτές σε φύλλο σφολιάτας

supervisor

Γρήγορο καλτσόνε σοκολάτα μπανάνα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live