Backstage24.gr
Γεύσεις

Ρολό Κιμά Στο Φούρνο, Με Αυγά & Μπέικον

Ρολό κιμά στο φούρνο, με  αυγά και μπέικον, ένα πλούσιο και λαχταριστό φαγητό, γεμάτο γεύση και αρώματα!

Για το ρολό κιμά θα χρειαστείτε:

Για το ρολό
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
200γρ ψωμί ψίχα

100 ml γάλα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο

2 πιπεριές πράσινες
1 κ.τ.γ θυμάρι φρέσκο ή ξερό
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

5 κ.τ.σ μαιντανό
1 αυγά
αλάτι,πιπέρι

ελαιόλαδο

Για την γέμιση του ρολού

5 αυγά βρασμένα
5 φέτες μπέικον
2 κ.τ.σ αλεύρι

Για το πέστο μαιντανού

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
100 γρ φυστίκι Αιγίνης

2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 σκ.. σκόρδο
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες baby
1 φύλλο δάφνης
3 κ.τ.σ βούτυρο

4 κ.τ.σ θυμάρι
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Για το πέστο μαιντανού

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.

Για το ρολό κιμά στο φούρνο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα με το ψωμί να μουλιάσει.

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα υγρά τους και να μην νερώσει ο κιμάς μας.
Όταν τελειώσει το σωτάρισμα αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι.

Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τον κιμά, τα υλικά από το τηγάνι, το τριμμένο τυρί, το ψωμί που έχουν στραγγίξει καλά από το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου να γίνει αφράτος ο κιμάς μας.
Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας, λαδώνουμε με ένα πινέλο και απλώνουμε πάνω το μείγμα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 30εκ. χ 22εκ.
Αλείφουμε το πέστο σε όλο τον κιμά.

Περνάμε τα βρασμένα αυγά από αλεύρι, αυτό βοηθάει όταν κόβουμε το ρολό μας να μην ξεκολλάει από τον κιμά.

Προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά αφού τα έχουμε τυλίξει με μπέικον.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε σε σχήμα ρολό.
Στρίβουμε τις άκρες ώστε να τυλίξουμε σαν καραμέλα.
Τυλίξτε τώρα και με αλουμινόχαρτο.

Μεταφέρετε σε ένα ταψί και βάλτε 1 κούπα νερό
Ψήστε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς, έπειτα αφαιρέστε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και βάλτε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κάτσει 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

Για τις πατάτες

Βράζουμε τις πατάτες βάζοντας σε κρύο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και αλάτι.
Βράζουμε για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε στη μέση.
Σωτάρουμε σε βούτυρο ως ότου πάρουν χρώμα. Τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
Tips Για Το Ρολό Κιμά
Χρησιμοποιούμε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά 2 φορές περασμένο από τη μηχανή
Τα αυγά τα βράζουμε για 10 λεπτά και αμέσως τα κρυώνουμε, έτσι πετυχαίνουμε το να μην μαυρίσει ο κρόκος.
Κόψτε τις μύτες από τα αυγά ώστε όταν τα απλώσετε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στον κιμά να μην υπάρχουν κενά.

 

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Γρήγορο παστίτσιο με πένες

editor

Γλυκό σοκολάτα μέντα

supervisor

Σουφλέ μελιτζάνας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live