Backstage24.gr
Γεύσεις

Σιροπιαστό κέικ με εσπεριδοειδή

Ζουμερό, αφράτο, αρωματικό. Ένα κέικ για κάθε περίσταση και για κάθε εποχή.

Υλικά

200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια & λίγο ακόμα λιωμένο για τη φόρμα
250 γρ. ζάχαρη
1 τεμ. πορτοκάλι (ξύσμα)
1 τεμ. λεμόνι (ξύσμα)
2 τεμ. μανταρίνια (ξύσμα)
4 τεμ. αυγά
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. αμύγδαλα λευκα, αλεσμένα σε σκόνη
1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 τεμ. λεμόνι (ξύσμα)
1 τεμ. πορτοκάλι (ξύσμα)
1 τεμ. μανταρίνι (ξύσμα)
100 γρ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόσκονη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Παιδικά μπισκότα χάρακας

paraskevi.eustathiou

Τάρτα πορτοκαλιού

paraskevi.eustathiou

Ιταλική φοκάτσια

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου