Backstage24.gr
Γεύσεις

Σνίτσελ κοτόπουλο

Τραγανιστό και απολαυστικό!

Για το σνίτσελ κοτόπουλο θα χρειαστείτε:

4 στήθη κοτόπουλο
6 αβγά
3 κ.σ. γάλα
1κ.τ.γ πάπρικα
1 κ.τ.γ σκόρδο σκόνη
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ παρμεζάνα τριμ.
10 φέτες ψωμί του τόστ
αλάτι, πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο

Η συνταγή
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά.
Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το ψωμί του τοστ που το έχουμε αφήσει να ξεραθεί και το έχουμε τρίψει στον τρίφτη.

Σ’ ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

Ανοίγουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα δυο ώστε να γίνει πιο λεπτό, έπειτα το βάζουμε ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και χτυπάμε με ένα βάρος ώστε να ανοίξει περισσότερο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φιλέτα.Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Τα περνάμε ένα ένα από το αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Έπειτα τα περνάμε από το αβγό και την παρμεζάνα.
Αφού τα έχουμε περάσει όλα από το αβγό και την παρμεζάνα, τα παίρνουμε ένα ένα και τα περνάμε από αβγό πάλι και τέλος από το τριμμένο ψωμί.

Έτσι πετυχαίνουμε να είναι η παρμεζάνα στη μέση ώστε να μην μας καεί στο ψήσιμο.
Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει και τηγανίζουμε και απ’ τις δυο πλευρές.

Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Σοκολατένια μπισκότα με λευκή σοκολάτα & μέντα!

supervisor

Πως να μην πάρεις κιλά τις εορτές των Χριστουγέννων;

Γιάννης Μαυρίδης

Καλοκαιρινό burger με αβοκάντο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live