Backstage24.gr
Γεύσεις

Σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών

Δεν θα μείνει τίποτα στο πιάτο!

Yλικά

2 σνίτσελ χοιρινά (λεπτά κομμένα)
3 αυγά
Λίγο γάλα εβαπορέ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα μανιταριών

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
3 κ.σ. βούτυρο Τ. Κερκύρας
150 γρ. κρεμώδες τυρί
100 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας το αλεύρι και τη φρυγανιά σε χωριστά βαθιά πιάτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, και την πάπρικα.

Βουτάμε στα σνίτσελ αλάτι και μετά στο αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο μίγμα των αυγών.
Ρίχνουμε σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Παίρνουμε ένα-ένα τα σνιτσελάκια μας από το μίγμα των αυγών και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και περιμένουμε να ψηθούν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Η σάλτσα:
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, καρυκεύουμε και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 5-6 λεπτά . Τέλος, ρίχνουμε το κρεμώδες τυρί, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ σε μερίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα τους.

Πηγή: entertv.gr

Related posts

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

supervisor

Παγωτό κανταΐφι

editor

Φτιάξτε τη δική σας λαγάνα!

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live