Backstage24.gr
Γεύσεις

Σοκολατένια γλαστράκια

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας τόσο με την εμφάνιση αυτού του γλυκού όσο και με τη γεύση!

Υλικά

Για την κρέμα

500 γρ. γάλα
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κορν φλάουρ
3 κρόκοι από μεσαία αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
30 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος tempered
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
250 γρ. φράουλες
200 γρ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα

Για το σερβίρισμα

κλαδιά από δυόσμο, δεντρολίβανο και βρώσιμα λουλούδια

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε 100 γρ. από το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρει μία βράση.
Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σιγά σιγά το μείγμα από την κατσαρόλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει. Μπορούμε να την αφρατέψουμε και στο μίξερ. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Απλώνουμε 2-3 κ.σ. από την λιωμένη κουβερτούρα σε χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης και φροντίζουμε να καλύψει όλη την εσωτερική επιφάνεια από τα ποτηράκια. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθούν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη στρώση και αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθούν. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Παίρνουμε ένα σοκολατένιο ποτηράκι και βάζουμε 1 στρώση από την κρέμα, 2 κ.σ. φιστίκια, άλλη μία στρώση από την κρέμα, 1 κ.σ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια και 2 κ.σ. από το τριμμένο μπισκότο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ποτηράκια.
Βάζουμε κλωνάρια από μυρωδικά και βρώσιμα λουλούδια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Τούρτα με κρέπες

paraskevi.eustathiou

Αρώματα και Γεύσεις στο Κολωνάκι

paraskevi.eustathiou

Μους τριπλής σοκολάτας

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου