Backstage24.gr
Γεύσεις

Σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με φυστικοβούτυρο

Για τους μικρούς μας φίλους!

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα:

190 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη, καστανή
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική + extra 150 γρ. για το πασπάλισμα
100 γρ. κακάο
1 αυγό, medium
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

310 γρ. φυστικοβούτυρο, απαλό
80 γρ. ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση: Αδειάζουμε το φυστικοβούτυρο μαζί με την άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 Έπειτα, πλάθουμε 22 μπαλάκια με το παραπάνω μείγμα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.

Για τα μπισκότα: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τα 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 Ύστερα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σύνθεση γλυκού: Χωρίζουμε το παραπάνω μείγμα σε 44 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά μπισκότα.

Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα κομμάτι από τη γέμιση με το φυστικοβούτυρο και το αφήνουμε στο κέντρο ενός μπισκότου. Ακριβώς από πάνω, τοποθετούμε ένα άλλο μπισκότο, κλείνουμε καλά τις άκρες και πλάθουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μπαλάκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα.

Έπειτα, αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, βουτάμε μέσα τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
1Τέλος, ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 10-15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

 

Related posts

Φασολάκια

supervisor

Παιδικά μπισκότα χάρακας

editor

Φωλιά από κανταΐφι με φρούτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live