Backstage24.gr
Γεύσεις

Σολομός με λαχανικά στον φούρνο

Για τα πιο νόστιμα οικογενειακά σας τραπέζια!

Υλικά

1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
χυμό από 1 λάιμ
1 κιλό σολομό φιλέτο με δέρμα

Για τη σάλσα

1 μάνγκο
1 αβοκάντο
½ ματσάκι κόλιανδρο
1 πιπεριά τσίλι
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του.
Κόβουμε το φινόκιο σε τέσσερα κομμάτια, αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και χωρίζουμε τα φύλλα του.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο καυτό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο για να καπνιστούν για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το μέλι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον σολομό στο ταψί πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα από την κάτω πλευρά.
Περιχύνουμε με το γλάσο από το τηγάνι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη σάλσα

Καθαρίζουμε το μάνγκο και το αβοκάντο και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο σε κομμάτια, το τσίλι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον σολομό με τα λαχανικά, τη σάλσα, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Τραγανές κοτομπουκιές με σως γιαούρτι και ανάμεικτη σαλάτα

supervisor

Μηλόπιτα

supervisor

Κέικ με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου