Backstage24.gr
Γεύσεις

Σορμπέ καρπούζι

Το πιο απολαυστικό γλύκισμα του καλοκαιριού! Με απλά και λίγα υλικά!

Υλικά

120 γρ. νερό
120 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια

Για τη διακόσμηση

κομματάκια καρπούζι

Εκτέλεση 

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

paraskevi.eustathiou

Λαχανικά στον φούρνο

supervisor

Κοτόπουλο φούρνου με αρακά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου