Backstage24.gr
Γεύσεις

Σουφλέ αλλαντικών

Τραγανιστό και πολύ χορταστικό!

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα χοντροκομμένο
150 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

100 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
80 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια

80 γρ. γαλοπούλα, κομμένο σε κυβάκια
8 αυγά, medium
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τη γαλοπούλα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα αλλαντικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Αμέσως μετά, σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αλλαντικά, το σχοινόπρασο, το τυρί gouda, τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα
Ύστερα, σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20 εκ. απλώνουμε το ψωμί, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του και το περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα.

Τέλος, ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σουφλέ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Νηστίσιμα σκαλτσούνια

editor

Επιδόρπιο γιαουρτιού

editor

Κορμός σοκολάτας

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live