Backstage24.gr
Γεύσεις

Σουφλέ μελιτζάνας

Βάλτε νέες γεύσεις στο τραπέζι σας!

Υλικά

1 ½ κιλό μελιτζάνες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. mix τυριών τριμμένα
200 γρ. ζαμπόν σε κομμάτι
200 γρ. φέτα
600 γρ. κρέμα γάλακτος light
3 αυγά μεσαία
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
1 κ.σ. βασιλικό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, βάζουμε τόσες ροδέλες από τις μελιτζάνες μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μελιτζάνες βάζοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε δόση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες.
Πασπαλίζουμε με το 1/3 από τα τριμμένα τυριά.
Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και απλώνουμε το 1/3 στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σπάμε με τα χέρια μας το 1/3 από τη φέτα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες, το τυρί, το ζαμπόν και η φέτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
Περιχύνουμε πάνω από το σουφλέ και ψήνουμε 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Αμυγδαλωτά λουκούμια

supervisor

Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα

paraskevi.eustathiou

Κέικ με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου