Backstage24.gr
Γεύσεις

Σουφλέ με βατόμουρα

Αυτό το σουφλέ μπορούμε να το φτιάξουμε αντικαθιστώντας τα βατόμουρα με φράουλες. Ή αντί ολόκληρων φρούτων να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες κατεψυγμένες πούλπες, μειώνοντας την ποσότητα του φρούτου κατά 50 γρ.

Υλικά

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 τεμ. κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος στη μέση

Σουφλέ

500 γρ. από την κρέμα ζαχαροπλαστικής που φτιάξαμε
400 γρ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
50 γρ. ζάχαρη
8 τεμ. ασπράδια αυγών
βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για το άλειμμα
ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι της βανίλιας. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει μα κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Από αυτήν ζυγίζουμε και κρατάμε 500 γρ. για το σουφλέ. Η υπόλοιπη τρώγεται σκέτη και είναι μια πολύ ωραία κρέμα.

Σουφλέ

Πολτοποιούμε τα βατόμουρα μαζί με τη μισή ζάχαρη στο μπλέντερ, πολύ καλά. Τα σουρώνουμε για να φύγουν οι σπόροι και τα ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα και, ανακατεύοντας απαλά, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των βατόμουρων.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος του σουφλέ χωρητικότητας 1,5 λίτρου ή 6 ατομικά. Τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά τα τοιχώματα και ο πυθμένας. Γεμίζουμε το πυρίμαχο σκεύος με το μείγμα αφήνοντας 2 εκ. από την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 12-15 λεπτά εάν χρησιμοποιούμε σκεύος του 1,5 λίτρου και για 8 λεπτά εάν χρησιμοποιούμε ατομικά. Το σουφλέ θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Μόλις το βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως, γιατί χάνει πολύ γρήγορα τον όγκο του.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Μηλόπιτα σκεπαστή

supervisor

Γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα και αμύγδαλα

Γιάννης Μαυρίδης

Τρίγωνα μηλοπιτάκια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live