Backstage24.gr
Γεύσεις

Σούπα Καλαμποκιού με Μπέικον και Φέτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά:

Για το τσάουντερ καλαμποκιού

100 γρ. καπνιστό μπέικον

2 κ.σ. βούτυρο

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 μεσαίο πράσο

1 κ.σ. αλεύρι

400 γρ. πατάτες baby

600 γρ. καλαμπόκι

1250 ml. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

αλάτι – πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

γιαούρτι

καλαμπόκι ψημένο ολόκληρο

τριμμένη φέτα

κρουτόν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το μπέικον και το βούτυρο και καβουρδίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6΄-8΄. Συνέχεια αφαιρούμε το μπέικον με μία τρυπητή κουτάλα διατηρώντας τα λίπη μέσα στην κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα καραμελώνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί (και δεν βλέπει με άσπρα σημεία) στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες το καλαμπόκι το ζωμό, αλάτι και πιπέρι , Δυναμώνουμε την εστία στην μέγιστη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η πατάτα να είναι αρκετά μαλακή.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία και με ένα ποιητή χειρός (ραβδομπλέντερ) πολτοποιούμε την σούπα (με προσοχή μέσα στη κατσαρόλα) μέχρι να έχει μία βελουτέ υφή περίπου 2 με 3’.

Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουν εν μέρει την σούπα έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια πατάτας και καλαμποκιού. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Γαρνίρουμε με γιαούρτι ψημένο καλαμπόκι, το μπέικον, τριμμένη φέτα και τα κρουτόν.

Related posts

Στιφάδο λαχανικών

supervisor

Ψητές ντοµάτες

editor

Σπιτικά πατατάκια με καπνιστή πάπρικα και ντίπ κρεμμυδιού

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live