Backstage24.gr
Γεύσεις

Σπιτική πίτσα ταψιού

Ιδανικό γεύμα για αυτές τις κρύες μέρες!

Συστατικά για την πίτσα ταψιού

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

375 ml νερό χλιαρό

1 φακελάκι μαγιά ξερή

35γρ. ηλιέλαιο

35γρ. γάλα εβαπορέ

15γρ. ζάχαρη

8γρ αλάτι 

Για την σάλτσα πίτσας 

1 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

κ.τ.γ σκόρδο σε σκόνη 

κ.τ.σ  πελτέ τομάτας 

400 γρκονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι 

κ.τ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 

κ.τ.γ φρέσκια ρίγανη 

1  κ.τ.γ ζάχαρη

½  κ.τ.γ  Αλάτι 

½  κ.τ.γ  φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Για το ψήσιμο  

 φέτες μπέικον 

10 τμχ μανιτάρια 

300 γρ γκούντα τριμμένο 

300 γρ μοτσαρέλα τριμμένη 

200 γρ τσενταρ τριμμένο 

Φρέσκιες τομάτες 

15 φέτες ζαμπόν

 

Η συνταγή για την σπιτική πίτσα

Για τοζυμάρι

Βάζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι.

Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα.

Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.

Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο)

Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα δύο ταψιά και απλώνουμε τις ζύμες.

Για την σάλτσα πίτσας

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Θέλουμε να έχουμε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα.

Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ η για 3 ώρες το λιγότερo.

Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζουμε, την κρατάμε ωμή

 Για το στήσιμο τις πίτσας

Έχουμε απλώσει τα ζυμάρια στα ταψιά, προσθέτουμε την σάλτσα, τις φέτες ζαμπόν, τα τυριά που έχουμε ανακατέψει και τέλος το μπέικον, τις φέτες τομάτας και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά στον αέρα

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και λαχανικά

supervisor

Λαχταριστά cupcakes!

supervisor

Τούρτα με φράουλες

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live