Backstage24.gr
Γεύσεις

Σπιτικό παστέλι

Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα. Καλύτερα να είναι καβουρδισμένα.

Υλικά

400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
400 γρ. σουσάμι
Μισό λεμόνι (το ξύσμα)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 125◦C – 130◦C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χονδρό νάιλον ή κατά προτίμηση σε μία επιφάνεια σιλικόνης. Το καλύπτουμε με άλλο ένα νάιλον ή επιφάνεια σιλικόνης και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Τσάι με blueberry και λεμόνι: Kοκτέιλ με 0% αλκοόλ και αρκετό τσάι

Αναστάσης Δαφνής

Μπρουλέ ρυζιού με καρύδα

supervisor

Το καλαμαράκι… αλλιώς!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου