Backstage24.gr
Γεύσεις

Στήθος κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας

Αγαπημένη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη caesar sauce:
420gr. μαγιονέζα
1 κ.γλ. μουστάρδα

20gr. αντζούγια
7 gr. σόγια sauce

1 κ.σ. worcestershire sauce
½ σκελίδα σκόρδο

2-3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Για την κρούστα του κοτόπουλου:
4 στήθη κοτόπουλο
1 κούπα παρμεζάνα
1 κούπα φρυγανιά
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3κ.σ βούτυρο
5 κ.σ ηλιέλαιο½ κ.γ μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδοαλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη caesar sauce: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.

Για την κρούστα: Aνακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανοίγουμε το φιλέτο κοτόπουλο σαν πεταλούδα(στα 2 δηλαδή, αλλά φροντίζουμε να παραμείνουν ενωμένα τα κομμάτια). Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, βούτυρο, σκόρδο και μπούκοβο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.

Απλώνουμε 1 κ.σ Caesar sauce σε κάθε φιλέτο. Προσθέτουμε 1 κ.σ από το μείγμα παρμεζάνας πάνω από τη sauce και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στην αντίσταση, ψηλά στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα. Με την υπόλοιπη sauce μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα ή να την κρατήσουμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Ποντιακή Ωτία

supervisor

Σπιτικοί λουκουμάδες κανέλας

supervisor

Σουβλάκια με μαλακό τυρί Μαστέλο Χίου και λαχανικά!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live