Backstage24.gr
Γεύσεις

Στριφτές τυρόπιτες κουρού

Δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμες πίτες!

Υλικά

Για τη γέμιση

300 γρ. φέτα
1 κ.σ. δυόσμο
ξύσμα, από 1 λεμόνι
200 γρ. τυρί κρέμα
πιπέρι

Για τη σύνθεση

650 γρ. ζύμη κουρού
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
30 γρ. σουσάμι
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα από το λεμόνι, το τυρί κρέμα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κόβουμε τρεις λωρίδες από τη μικρή πλευρά έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 6 λωρίδες.
Από κάθε κομμάτι φύλλου κόβουμε κατά μήκος μικρές λωρίδες 2-3 εκ. μήκος και 1 εκ. πάχος.
Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του κάθε φύλλου στο σημείο που δεν το έχουμε κόψει και απλώνουμε τον κρόκο με το νερό στις λωρίδες.
Ρολάρουμε από την πλευρά της γέμισης και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Κεφτεδάκια με κουσκούς

paraskevi.eustathiou

Υγιεινό κέικ χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο

paraskevi.eustathiou

#coolartisan: Βασιλόπιτα με πορτοκάλι δια χειρός Γαβριήλ Νικολαΐδη!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου