Backstage24.gr
Γεύσεις

Στριφτή πίτα με σπανάκι και μυρωδικά

Εύκολη συνταγή για νόστιμες, χειροποίητες πίτες με γέμιση από σπανάκι και μυρωδικά.

Υλικά

1 κιλό σπανάκι
1 πράσο ψιλοκομμένο
4 αυγά
8 φύλλα
2 φλιτζ. Φέτα (τριμμένη)
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθος
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο. Στραγγίζουμε και κατόπιν τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ. Κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο και το ραντίζουμε ελαφρά με λίγο νερό και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε ρολλάροντας/ στρίβοντας το φύλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, δημιουργώντας «σαλιγκαράκια».
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα πιτάκια . Τα λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Ομελέτα φούρνου

paraskevi.eustathiou

Η διατροφή του Κωνσταντίνου Καζάκου από την Taste and Diet

paraskevi.eustathiou

Ψαρονέφρι με μανιτάρια

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου