Backstage24.gr
Γεύσεις

Συνταγή για κρέπες

Η βάση για αλμυρές/γλυκές κρέπες

Συστατικά για τις κρέπες

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.τ.σ ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπα γάλα, θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
2 κ.τ.σ βούτυρο, λιωμένο
1 κ.τ.σ βούτυρο, λιωμένο για να περνάμε το τηγάνι κάθε φορά που κάνουμε μια κρέπα

Η συνταγή για κρέπες
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι.
Σε μια κανάτα βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και τα
ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε σίγα σίγα όλο το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μ ένα σύρμα χειρός συνεχεία.
Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά περνάμε τον χυλό από ένα λεπτό σουρωτήρι για να απαλλαγούμε από ενδεχομένους σβόλους
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 20 η 22 πόντων.
Ελαφρά το περνάμε με ένα πινέλο βούτυρο.
Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα και περνούμε μια δόση από αυτό περίπου μισή κούπα με μια κουτάλα και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο τηγάνι.
Ψήνουμε έως ότου η κρέπα έχει ένα χρυσή χρώμα και οι άκρες αρχίζουν να ανυψώνονται από το τηγάνι, για 1 λεπτό.
Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την κρέπα και την ψήνουμε και από την πλευρά αυτή για μισό λεπτό
Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα
Καλύπτομαι τις κρέπες με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν.

 

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Σουβλάκια λαχανικών με ταλαγάνι

Αναστάσης Δαφνής

Απολαυστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα και γεμιστά μπισκότα

Γιάννης Μαυρίδης

Γαλοπούλα ογκρατέν

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live