Backstage24.gr
Γεύσεις

Σφακιανές μυζηθρόπιτες

Αυτό το κρητικό κέρασμα μπορείτε να το σερβίρετε είτε ως συνοδευτικό ενός γεύματός σας είτε ως πρωινό προσθέτοντας μέλι!

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
400 ml νερό
100 ml ρακή
100 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

300 γρ. ξινομυζήθρα
800 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ρακή και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και όταν αρχίσει να δένει ζυμώνουμε καλά με το χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη βάρους 70 γρ., τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο

Για τη γέμιση

Βάζουμε τα τυριά σε ένα μπολ και τα σπάμε με τα χέρια. Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα τυριών βάρους περίπου 70 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το απλώνουμε λίγο με τα δάχτυλα μας σχηματίζοντας μια μικρή λακκούβα στο κέντρο.
Ακουμπάμε ένα μπαλάκι τυριού στη μέση της ζύμης και το σκεπάζουμε.
Βάζουμε στον πάγκο εργασίας λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τα γεμιστά μπαλάκια πατώντας τα ελαφρώς με έναν πλάστη, ώστε να απλωθεί παντού το τυρί και να γίνει λεπτό το ζυμάρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πίτες από κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τις πίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότο

paraskevi.eustathiou

Cupcakes τριπλής σοκολάτας

paraskevi.eustathiou

Καροτόσουπα με τζίντζερ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου