Backstage24.gr
Γεύσεις

Τάρτα με κοτόπουλο και σπανάκι

Έχετε καλεσμένους σπίτι; Σκέφτεστε τι να φτιάξετε για να συνοδέψετε το κρασί σας; Τάρτα από φύλλο κρούστας με κοτόπουλο και σπανάκι είναι η ιδανική επιλογή.

Υλικά

8 φύλλα κρούστας
400gr. κοτόπουλο
6 φέτες μπέικον
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
70ml κρασί λευκό
6 λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
150gr. gouda τριμμένη
350gr. κρέμα γάλακτος
2 αβγά
20gr. σπανάκι
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Για την βάση: Λαδώνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Κόβουμε τα περιττά φύλλα και διπλώνουμε τα περισσεύματα προς την εσωτερική πλευρά της τάρτας. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί, προσθέτουμε το μπέικον και τις πιπεριές και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και, από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 3 λεπτά στη φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το σπανάκι, την τριμμένη gouda και το μοσχοκάρυδο.
Αφού κρυώσει λίγο η βάση, ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε στην αντίσταση με αέρα και από κάτω στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Κοτόσουπα αυγολέμονο

editor

Μους σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια

editor

Κριθαρότο με γαρίδες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live