Backstage24.gr
Γεύσεις

Τάρτα με κρέμα μπανάνας

Εύκολο γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου που πρέπει να δοκιμάσετε! 

Υλικά

500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας 
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακό Κρέμα
4 μεγάλες μπανάνες
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ, επιμένοντας ώσπου να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πάλι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χλιαρό ζελέ κι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ζυμώνουμε μαζί με το βούτυρο. Τα απλώνουμε με τα χέρια μέσα σε μια ταρτιέρα ή τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα και τις πλευρές σε ύψος περίπου 4-5 εκ. Γεμίζουμε με την κρέμα μπανάνας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, όλη νύχτα, ώστε να πήξει και να σταθεροποιηθεί.

Μπορούμε να τη στολίσουμε με μπισκότα ολόκληρα ή τριμμένα και με τρούφα σοκολάτας πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Related posts

Αστακομακαρονάδα

supervisor

Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια

paraskevi.eustathiou

Νηστίσιμη γεμιστή κολοκύθα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου