Backstage24.gr
Γεύσεις

Τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό και ζουμερό!

Τα υλικά

6 τμχ κοπανάκια κοτόπουλο
300ml ξινόγαλο
300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κτγ πιπέρι καγιέν
1 κτγ σκόρδο σκόνη
1 κτγ κρεμμύδι σκόνη
1 κ.σ. αλάτι
1 κτγ πιπέρι τριμμένο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Μπορείτε να συνοδέψτε τα fried chicken με μια γρήγορη γλυκόξινη σάλτσα

 Η συνταγή
Με εύκολα και απλά βήματα θα ετοιμάσετε το πιο λαχταριστό και ζουμερό τηγανητό κατόπουλο που θα λατρέψουν όλοι!

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κοπανάκια και τα μαρινάρουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξινόγαλο, και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο (όσο περισσοτερο τα αφήσουμε τόσο το καλύτερο είναι. Μπορούμε να τα αφήσουμε απ’ το προηγούμενο βράδυ).
Σε ένα τα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα κοπανάκια και τα περνάμε απ’ το αλεύρι ένα ένα και τα βουτάμε προσεκτικά στο καλαμποκέλαιο που το έχουμε βάλει στη φωτια και καίει ήδη στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα κι όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά.
Σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας πχ bbq sauce ή γλυκόξινη.

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Σουφλέ με κιμά και ψωμί

editor

Brownie Με Μους Σοκολάτας

Γιάννης Μαυρίδης

Ζυμαρικά με σπαράγγια και προσούτο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live