Backstage24.gr
Γεύσεις

Τορτελίνια mac ‘n’ cheese με 4 τυριά

Θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό!

Συστατικά

500 γρ. τορτελίνια
αλάτι
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
150 γρ. φέτα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. μπέικον, κομμάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνι.
Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια μπεσαμέλ.
Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε πιπέρι, το θυμάρι και τα τυριά εκτός από 50 γρ.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα τορτελίνι και τα βάζουμε στη μπεσαμέλ.
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 40 εκ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
Σουρώνουμε το μπέικον από το περιττό λάδι και το μεταφέρουμε πάνω από τα τορτελίνι.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Κοτόπουλο σουβλάκι με σάλτσα μπάρμπεκιου

paraskevi.eustathiou

Σπιτικό προφιτερόλ με κρουασάν!

paraskevi.eustathiou

Ψαρόσουπα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live