Backstage24.gr
Γεύσεις

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό (μαζί με μπισκότα πορτοκαλιού)

Θα την λατρέψεις!

Υλικά Συνταγής

Για τη βάση
125 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
4 κ.σ. κοφτές κακάο
200 γραμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ
2 κ.σ. κονιάκ

Για το παγωτό

250 γραμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί
400 γραμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
400 γραμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα
1 βανίλια (ή 1 κ.γλ εκχύλισμα βανιίας)
100 γραμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για τη γαρνιτούρα

100 γραμ. φουντούκια ψημένα
100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για την τούρτα παγωτό με μωσαϊκό, φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. (μεγάλη).
Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.
Για το παγωτό

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1′.
Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4′ μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο λίγο σταδιακά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσει καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
Λίγο λίγο σταδιακά ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ.
Δυναμώνουμε ξανά το μίξερ

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄- 3΄ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει η ρευστή κρέμα για το σπιτικό παγωτό.
Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1 ώρα ή έως ότου αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται στα τοιχώματα του μπολ.
Ξαναχτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει σχεδόν διπλάσιο σε όγκο.

Τέλος, προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια.
Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα.
Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί
Για να σερβίρουμε

Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Ισπανική ομελέτα

paraskevi.eustathiou

Kέικ με κολοκύθα και τζίντζερ!

Αναστάσης Δαφνής

Μπισκότα-κρουασάν

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live