Backstage24.gr
Γεύσεις

Τούρτα παγωτό με πραλίνα

Υπέροχο λαχταριστό γλυκό!

Υλικά

Για τη γέμιση

800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
800 γρ. πραλίνα

Για τη σύνθεση

800 γρ. έτοιμο κέικ βανίλια-σοκολάτα
300 γρ. φουντούκια
400 γρ. πραλίνα

Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει και πάρει την υφή γιαουρτιού.
Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε για να πάρουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα.

Για τη σύνθεση

Καλύπτουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια ενός μπολ με διάφανη μεμβράνη.
Κόβουμε το κέικ σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε όλο το μπολ εσωτερικά. Βάζουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από τα φουντούκια και το 1/3 από την πραλίνα.
Καλύπτουμε με μία στρώση από το κέικ και προσθέτουμε 1/3 από φουντούκια, 1/3 από την πραλίνα και την υπόλοιπη γέμιση.
Βάζουμε το τελευταίο 1/3 από τα φουντούκια, την υπόλοιπη πραλίνα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κέικ.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να καλυφθούν τυχόν κενά.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες να παγώσει καλά.

Για το σερβίρισμα

Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Soft σοκολατένια cookies

paraskevi.eustathiou

Γαρίδες τυλιχτές σε φύλλο σφολιάτας

supervisor

Πανεύκολη χορτόσουπα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου